11 Mayıs 2011 Çarşamba

Makaron


Pazar günü arkadaşımla Kadıköy'ün eski pastanelerinden Baylan'da kahveli, karamelli, frambuazlı ve kayısılı makaronları denedik. Ne yazık ki çikolatalı kalmamıştı. Makaronlar az şekerli ve hafif kremalı olduğu için lezzetliydi. Beyaz Fırın ve Divan (Frambuaz, Şokola, Fıstık, Passion Fruit, Gül, Karamel, Türk Kahvesi, Vanilya...) gibi pastanelerde de var. Aslında bu işin uzmanı Ladurée. Geçtiğimiz aylarda Bebek'te ve İstinye Park'ta şubeleri açıldı. Henüz Ladurée makaronlarını tatmadım ama çok lezzetli olduklarına eminim. Makaronlar Fransa'da üretilip bütün dünyadaki şubelere dağılıyormuş. Her yerde tat aynıymış. Fransa'da 26 çeşitken İstanbul şubelerinde 12; belki zamanla diğerleri de gelir. Rengarenk makaronların kutularının dizaynı da gerçekten hoş ve zarif. Evet Türkiye'nin de geleneksel acıbadem kurabiyesi var ama ben oldum olası sevemedim.


Not: 2015 - Kuzenlerimin önceki yıllarda getirdiği Ladurée, Divan ve Kitchenette makaronları görüntü olarak son derece cezbedici tat olarak da oldukça lezzetliydi. Tabi ilk sırada Ladurée var. Kadıköy'e gittiğimde Baylan'dan makaron alıyorum. Kahve yanında iyi gidiyor ama en fazla iki tanesi yetiyor.  Pastane tarzı yerlerde çoğunlukla makaron yapılıyor. Çok yaygınlaştı. Ama yukarıda saydığım isimler dışındaki yerlerde yemek biraz riskli. Özellikle Mado'nunkini kesinlikle denemeyin bile. "Makaron bu muymuş?" diye hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Beyaz Fırın'ınkinin de çok leziz olduğunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki.

*****Bu sayfalardaki yazıların tüm hakları yazara aittir. Sadece kaynak gösterilerek, yazar adı ve orijinal sayfanın aktif linki belirtilerek alıntı yapılabilir ve paylaşılabilir. Nalan Yılmaz adıyla tüm yazılar 'Creative Commons Attribution Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License' altında tescillidir.    Creative Commons License

0 comments :

Yorum Gönder



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...